Buiten slapen

Slaap lekker…….
Wij beschikken over een viertal prachtige buitenbedjes. Ouders kunnen er voor kiezen om hun kind in een buitenbedje te laten slapen. Uit onderzoek, gedaan naar de ervaringen van buiten slapen, blijkt dat kinderen beter en langer slapen, fitter zijn en beter eten. De frisse buitenlucht zorgt bovendien voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. Kinderen die vaak verkouden zijn en last hebben van luchtweginfecties en/of allergieën zouden hierbij gebaat kunnen zijn. Uit medisch oogpunt is het absoluut verantwoord om buiten te slapen als de kinderen maar voldoende zijn aangekleed. Wij gebruiken een vierseizoenenslaapzak die goedgekeurd is voor buitengebruik. Een ander groot voordeel is dat veel kinderen buiten rustiger, dieper en langer slapen. Buiten slapen zorgt daardoor voor beter uitgeruste kinderen.
De bedden voldoen aan de eisen van het besluit veiligheid bedden en boxen waaraan elk bed in de kinderopvang moet voldoen. Periodiek worden deze bedden gekeurd.
Ouders geven in een speciaal toestemmingsformulier aan of hun kind buiten slaapt. Hoewel wij het stimuleren, mogen ouders uiteraard zelf beslissen of ze hun kind in een buitenbedje willen laten slapen. Binnen zijn uiteraard ook slaapmogelijkheden.

Doelstelling

Het buiten slapen van kinderen dient bij te dragen aan een gezonde ontwikkeling van het kind, zowel fysiek als mentaal. Een kind moet het zelf als prettig ervaren en hun ouders moeten ervan overtuigd zijn dat dit goed is voor hun kind.